Monday, August 10, 2015

Πληροφορίες και ενέργεια 


Την επόμενη φορά που θα επιλέξετε να παρακολουθήστε ένα βίαιο συμβάν στην τηλεόραση, ή σκηνές από εμπόλεμες ζώνες, ή κάποια ταινία δράσης, ζητήστε από το σύντροφο ή το φίλο σας να αξιολογήσει το μυικό σας τόνο. Αν αυτό που παρακολουθείτε σας προκαλεί τρόμο ή δυσάρεστα συναισθήματα, τότε η μυική σας δύναμη θα μειωθεί. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να "εξασθενίσει" η ενέργειά μας. Οι αρνητικές μορφές σκέψης δημιουργούν φυσική συμφόρηση και παραγωγή τοξινών, οι οποίες με τη σειρά τους αναστέλλουν τη ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα. 

Στην πραγματικότητα ένα μέρος του σώματος βιώνει μια υπερβολική συσσώρευση ενέργειας, που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφική και να σας κάνει να νιώσετε άρρωστος, ενώ το υπόλοιπο σώμα πάσχει από έλλειψη ενέργειας, που μπορεί να γίνει αισθητή ως αδυναμία ή κόπωση. 

Ένα μεγάλο μέρος από τις πληροφορίες που διοχετεύονται από τα μέσα ενημέρωσης τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με γεγονότα που επηρεάζουν το "συναισθηματικό μας κέντρο" , και οι σκέψεις μας είναι αυτές που θα μετατρέψουν τελικά τις πληροφορίες σε ορμόνες ικανοποίησης/ ευχαρίστησης ή σε ορμόνες άγχους. 

Η ανάγκη και η περιέργειά μας να "γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον κόσμο", έχει ένα τίμημα. Η παρακολούθηση καταστρεπτικών ενεργειών, μας καθιστά ευάλωτους σε επιβλαβείς επιδράσεις έσωθεν και έξωθεν, που επιβραδύνουν τις ψυχικές, σωματικές και πνευματικές μας δονήσεις. 

Αντίθετα, η επικέντρωση στη δημιουργικότητα, στην εξέλιξη και στις θετικές πληροφορίες βοηθά στην επίτευξη μιας εσωτερικής ισορροπίας που θα ευνοήσει εσάς, την οικογένεια και το περιβάλλον σας. 

Από το βιβλίο "Ιt's time to come alive", του Andreas Moritz.

No comments:

Post a Comment