Sunday, August 16, 2015

Η γλώσσα της αγάπης

Η ερμηνεία που δίνουμε στα πράγματα είναι θέμα προσωπικό. Μπορεί να εκφράζετε την αγάπη σας για κάποιον, αλλά να μην την καταλαβαίνει ποτέ γιατί δεν την εκφράζετε στη «γλώσσα του».

Ωστόσο, δεν είναι οι γλωσσικές διαφορές που έχουν σημασία, αλλά  ο τρόπος με τον οποίο το συναισθηματικό μας σώμα επεξεργάζεται, εκφράζει και αντιλαμβάνεται την αγάπη.

Όλοι έχουμε τη δική μας προσωπική γλώσσα αγάπης. Για κάποιον σημασία έχει ένα μικρό δώρο, για άλλον μια ευγενική κουβέντα κάνει τη διαφορά. Άλλοι δε θέλουν τίποτε παραπάνω από μια αγκαλιά ή άλλοι να περάσουν ποιοτικό χρόνο και να νιώσουν οικεία. Ή τέλος, κάποιοι καταλαβαίνουν την αγάπη μέσα από την αφοσίωση ή τις μικρές πράξεις «εξυπηρέτησης»  όπως το να αδειάσει κάποιος το πλυντήριο πιάτων αντί για τους ίδιους, για παράδειγμα.

Το πρώτο βήμα για να αγαπήσουμε κάποιον, είναι να τον μάθουμε. Αν χαρίσουμε σε κάποιον ένα δώρο, αλλά αυτό που πραγματικά θέλει είναι μια αγκαλιά, η πράξη μας δε θα έχει μεγάλη επίδραση πάνω του. Αν πάλι χρειάζεσαι να περάσεις ποιοτικό χρόνο με κάποιον, ο οποίος έχει ανάγκη από επιβεβαίωση και καλές κουβέντες, απλά χάνεται ο στόχος.

Αν αισθάνεσαι ότι οι άνθρωποι στη ζωή σου δε σε αγαπούν, είναι πιθανό να διαβάζεις τις ενέργειές τους με λάθος τρόπο. Πάρε το χρόνο να μάθεις ποια είναι η δική σου γλώσσα αγάπης. Στη συνέχεια, μάθε πώς εκφράζουν την αγάπη τους η οικογένεια και οι φίλοι σου.

Έτσι, όταν συμβεί να γνωρίσεις κάποιον που «σε καταλαβαίνει», μπορεί απλά να σημαίνει ότι μιλάτε την ίδια γλώσσα αγάπης.
Γνωρίζοντας αντίστοιχα τη γλώσσα της αγάπης των ανθρώπων για τους οποίους νοιάζεσαι περισσότερο, σημαίνει ότι θα συναντιέστε σε συναισθηματικό επίπεδο πιο συχνά.


Ποια είναι η δική σου γλώσσα αγάπης; 
Η δική μου ο ποιοτικός χρόνος.

No comments:

Post a Comment