Friday, July 3, 2015

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα

Η Clarissa Pinkola Estes είναι μία από τους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας. Η σημερινή της ανάρτηση αφορά στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες κοινωνίες του κόσμου που κατά καιρούς βρέθηκαν σε αντίστοιχες καταστάσεις. Με αντικειμενική, αλλά πάντα ουσιαστικά ανθρωπιστική ματιά, καλεί τους ανθρώπους του κόσμου να υπερασπιστούν τους Έλληνες, αλλά και τους εκάστοτε "Έλληνες". 




"Αγαπητές Γενναίες Ψυχές,

Μεταδώστε συμπόνια και κατανόηση είτε οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν, είτε όχι. Γίνετε ο χαλασμένος δίσκος που επαναλαμβάνει την Καλοσύνη ξανά και ξανά..

Υπάρχουν άτομα στον κόσμο μας απόψε που έχουν ανάγκη από προσευχή, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ανακτήσει πλήρως τα κατεστραμμένα τους χωράφια από τις περσινές πλημμύρες στη Σερβία, οπότε έχουν λίγη ή καθόλου τροφή καθώς καλλιεργούν τα πάντα.
Όπως επίσης, εκείνοι στην Ουγγαρία, των οποίων οι γεωργικές εκτάσεις βούλιαξαν στη ρύπανση και καταστράφηκαν από διαρροή τοξικών από τα παρακείμενα εργοστάσια.

Και τόσα πολλά άλλα μέρη του κόσμου όπου άνθρωποι και αγροκτήματα καταστράφηκαν  από φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη αμέλεια, ή απληστία, ή κακοδιαχείριση, ή δεν έχουν ανάκαμψει πλήρως από καταστροφές του παρελθόντος, όπως αυτές στα καλλιεργήσιμα εδάφη της Ιαπωνίας μετά από το τεράστιο τσουνάμι. Υπάρχει πρόοδος. Αλλά είναι απαραίτητη η συνέχισή της καθημερινά  και με πολλούς τρόπους.

Επίσης, έχετε ακούσει για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της που δεν είναι σε θέση αυτή τη  στιγμή να προβούν στην αποπλήρωση του ΔΝΤ/Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (όπως και τουλάχιστον άλλο ένα έθνος ταλαντεύεται από παρόμοια κατάσταση) και ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει βήματα που προκαλούν τρόμο, συμπεριλαμβανομένου το κλείσιμο των τραπεζών, ώστε οι συνταξιούχοι  δε μπορούν να εξαργυρώσουν τα απαραίτητα γι’αυτούς χρήματα και οι πελάτες των τραπεζών δε μπορούν να αποσύρουν τα χρήματα που τους ανήκουν, και περιορίζονται στη λήψη μετρητών από τα ΑΤΜ σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ σε πολλά  μηχανήματα εξαντλούνται τα μετρητά. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι έτοιμος και υπάρχουν πολλές υπηρεσίες αρωγής που δρουν και είναι έτοιμες να δράσουν.

Εκτός από την αποστολή πόρων και χρημάτων στους οργανισμούς που στηρίζουν την Ελλάδα, θα ήθελα να ζητήσω να κάνετε αυτό αν/όταν έχετε την ευκαιρία:
Στο διαδίκτυο, στους ψύκτες νερού, στις τοπικές παμπ, υπάρχει μια συνεχής συκοφαντία για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Πόσο κακοί , τεμπέληδες, ανεύθυνοι και λοιπά, κλπ, κλπ, είναι όλοι, κι ότι αξίζουν «χ» και  «ψ» γιατί είναι «α» και «β».

Κατανοήστε ότι οι ίδιες ακριβώς λέξεις χρησιμοποιούνται και έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να εξευτελίσουν του Μεξικάνους, τους Πουερτορικανούς, τους Αϊτινούς, τους Γάλλους, τους Χαβανέζους και η λίστα συνεχίζεται  για όλους εκείνους, που ένα ή περισσότερα άτομα αντιπαθούν, δεν καταλαβαίνουν, δεν ερευνούν και θέτουν την καταμέτρησή τους πάνω από τα βάσανα των άλλων.

Να τι μπορείτε να κάνετε…
Θέστε το παράδειγμα της συμπόνιας και της κατανόησης της ψυχής όλων των αξιοπρεπών ανθρώπων: υπερασπιστείτε τους αθώους  προστατεύοντάς τους από εμπαιγμούς, σημειώνοντας ότι πάρα πολλοί άνθρωποι τώρα ή πριν πολύ καιρό, δεν είδαν τα προβλήματα που έρχονταν, δε συνειδητοποίησαν το «χ» ή το «ψ», γιατί είναι άνθρωποι με τις ίδιες αδυναμίες και φίλτρα και ελπίδες, ότι τα πράγματα θα πάνε καλά κι ότι ο καθένας έχει αδυναμίες-

Εκτός ίσως από τους αγγέλους και τους αγίους, αν και προτιμώ τους δικούς μου αγγέλους και αγίους με μερικές ατέλειες.

Θυμίστε σε εκείνους που  μιλούν υποτιμητικά ότι πολλά πράγματα συμβαίνουν/προκύπτουν σε οικογένειες, ομάδες, κοινωνίες, έθνη, στον κόσμο, χωρίς την άδεια της πλειοψηφίας των ανθρώπων.

Πολλές καταστροφές έχουν προκληθεί από τους ανθρώπους, αλλά όχι από τους ίδιους, μα από εκείνους που κατέχουν τεράστια δύναμη πάνω στους άλλους και είτε την εξαπολύουν είτε κάνουν κακή χρήση, για προσωπικό όφελος και μόνο, ή απειλούν ότι θα κάνουν κακό σε όσους αντιτίθενται  ή ότι θα ανταμοίψουν πλουσιοπάροχα όσους υπακούν  και συμφωνούν με τους κακοσχεδιασμένους τρόπους τους.

Υπενθυμίστε σε όσους εξευτελίζουν άλλους αθώους, λόγω φυλής, έθνους, περιοχής, ότι αυτοί που κρατούν τα ινία, είναι οι μόνοι που θα αποφασίσουν που θα καλπάσουν τα αφηνιασμένα άλογα σέρνοντας όλους τους επιβάτες πίσω τους χωρίς λογική.  Υπενθυμίστε ότι σε ένα φιλεύσπλαχνο κόσμο, θα πρέπει να υπάρχουν πολλές πολλές δεύτερες ευκαιρίες για όσους είναι αθώοι και πολιορκημένοι από ακατανίκητες δυνάμεις. Πολλές ευκαιρίες για να ορίσουν και να ανακτήσουν τη δική τους πορεία.

Και εκτός από αυτά, προσθέστε ότι οι άνθρωποι δεν ορίζονται από το έθνος στο οποίο ζούνε, αλλά είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου.
Οι άνθρωποι ορίζονται από αυτό που έχουν στις καρδιές τους, την καλοσύνη τους, την ικανότητά τους να αγαπούν, την αντοχή τους, τη δημιουργικότητά τους, το πόσο νοιάζονται για τους άλλους.  Και είμαστε καλύτεροι όταν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως μια ξεχωριστή καρδιά και ψυχή , προβαλλόμενη ξανά και ξανά.

Όχι από το τι,  κάποιοι στην εξουσία, αποφασίζουν ότι πρέπει να υποφέρουν οι άνθρωποι, μέσα σε σύγχυση, θυμό, φόβο και θλίψη.

Αν ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε πολύ στο να καθαριστεί και να παραμείνει καθαρό το ποτάμι της ζωής που ρέει στην αδελφότητα των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το  ποιος τολμά να ρίξει σκουπίδια στον ποταμό αυτό της συγγένειάς μας. «Εμείς» είμαστε περισσότεροι από «αυτούς». Και μπορούμε και θα λειτουργήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, η καθεμιά με τον τρόπο της, μέσα στις δυνατότητές του κατά το δοκούν.

Αδελφοί και  αδελφές μας στην Ελλάδα, σας στέλνουμε όλη την αγάπη και τις προσευχές μας, για εσάς και τους γύρω σας. Κάντε υπομονή, συνεχίστε, παραμείνετε εξαιρετικά ήρεμοι, να είστε όσο δημιουργικοί μπορείτε, βοηθήστε όποιον μπορείτε και θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Πολλή, πολλή αγάπη από εμάς για εσάς… από τη φυλή της Ιερής Καρδιάς, πολλοί από εμάς Scar Clan

Dr. E

Έχω έρθει σε επαφή με την ελληνική κοινότητα στην πόλη μου και μπορείτε κι εσείς να απευθυνθείτε σε άτομα της κοινότητάς σας, για να σας καθοδηγήσουν στον τρόπο να βοηθήσετε οποιαδήποτε ομάδα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Υπάρχουν ναοί, εκκλησίες, συναγωγές, sanghas και πολλές ομάδες που κάποτε ζούσαν «εκεί» και τώρα ζουν «εδώ». Θα σας βοηθήσουν να βοηθήσετε.

Επίλογος
Η εικόνα δείχνει τον Πλούτο ως αγόρι και τη μητέρα του Δήμητρα. Στην ελληνική μυθολογία, ο Πλούτος ήταν γιος της Δήμητρας, θεά της γενναιοδωρίας, της συγκομιδής και της ζωντάνιας της γης και των φυτών, των ανθρώπων και των ζώων.  Μερικές ιστορίες λένε ότι είχε γεννηθεί τυφλός, άλλες ότι τυφλώθηκε από μια κατάρα του Δία, ώστε να  διανείμει τον πλούτο της αγροτικής συγκομιδής χωρίς ειδικές χάρες για οποιονδήποτε, ώστε να είναι σίγουρος ότι ο καθένας θα πάρει ό,τι του αναλογεί.
Απεικονίζεται ως αγόρι που κρατά το κέρας της Αμάλθειας γεμάτο με σπόρους, κοντά στη μητέρα του τη Δήμητρα που είναι η προσωποποίηση της Γενναιοδωρίας."

No comments:

Post a Comment