Wednesday, January 28, 2015

Η ασθένεια ως πνευματικό ταξίδι




Δεν είναι εύκολο πράγμα να αλλάξεις την οπτική κάποιου για την ασθένειά του. Μερικές φορές είναι αυτή που του δίνει την ταυτότητά του και την προσοχή. Ίσως αυτή αποτελεί απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται ότι είναι η ζωή και πως λειτουργεί ο κόσμος. 
  

Μετατόπιση παραδείγματος σημαίνει να ξεπερνάς όλο αυτό και να μην πιστεύεις τυφλά τις κοινές πεποιθήσεις. Πεποιθήσεις που ακούμε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Όλα τα «θα ‘πρεπε» και  τα «οφείλεις» , όπως για παράδειγμα ο ορισμός ότι οι άνθρωποι της δεκαετίας του ‘80 πρέπει να είναι αυτό  ή εκείνο. Κι ότι αυτές οι πεποιθήσεις ορίζουν ακριβώς το πώς είναι τα πράγματα. Ίσως να μην υπάρχει ιατρική θεραπεία…  αλλά δες πόσο παραγωγική έχει υπάρξει η ζωή πολλών ανθρώπων…  

Όταν εισάγουμε την πνευματικότητα στη ζωή μας , η αντίληψη της πραγματικότητάς μας διευρύνεται. Όταν κατανοούμε ότι είμαστε ενέργεια. Όταν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φόβο και να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση  με τον εαυτό μας γι’ αυτόν. Με ψυχραιμία και χωρίς τρόμο.


Πάντοτε θα αλλάζουμε οπτικές, αλλά το να επιτύχουμε μια πραγματική μετατόπιση παραδείγματος αποτελεί ένα γιγαντιαίο κατόρθωμα, κάτι για το οποίο ωστόσο είμαστε όλοι ικανοί. Ίσως είναι η σειρά σου.. 

No comments:

Post a Comment